041 466 179
borisumek58@gmail.com
Zakaj bi sploh kaj spremenil/a

Redki so tisti, ki nimajo težav in se razumsko odločijo za boljše počutje in boljše zdravje, boljše odnose, boljše finančno stanje. Nekateri ljudje spremenijo življenjski slog, ko jih doleti huda bolezen. Večina pa jih nima moči ali informacij, kako sestopiti z vrtiljaka ustaljenih navad, ki povzročajo težave: premalo spanja, predelana hrana, sladkarije, odvisnosti, vedno bolj adrenalinski dogodki. Ti rabijo informacijo in podporo skupnosti. Težko je spreminjati navade, če nimaš somišljenika, podpornika ali skupine, kjer eden drugega spodbujajo. Bolje kot čakati na nesrečni ali srečni dogodek, ki vas bo izvlekel iz težav, je začeti korak po koraku.

Srečujem zelo mlade ljudi, ki stradajo, da bi shujšali, pa ne morejo; ne morejo vedeti, da je težava recimo v »dodatkih hrani«, ki vsebujejo med drugim tudi endokrine motilce. Ni krivda teh mladih ljudi – zoper »biološko vojskovanje« prehrambne industrije so nemočni brez znanja.

Škodljive snovi so povsod okrog nas. Vseh ne moremo izločiti ali se jim izogniti. Če pa se potrudimo zmanjšati strupe v vodi, škodljive kemikalije v čistilih in pralnih sredstvih, zmanjšati snovi, ki v hrano ne sodijo, pa so žal tam (rastni in drugi hormoni, antibiotiki in druga zdravila oziroma kemikalije, škodljivi ojačevalci okusov – med katere seveda sodi na prvem mestu sladkor), smo na pravi poti.

Moj telefon kar naprej zvoni. Prijatelji, znanci, znanci prijateljev in znanci znancev me sprašujejo, kako rešiti kakšno težavo. Nekako so izvedeli, da me zanima, kako priti do boljšega počutja in zdravja in da zato veliko berem in tisto, kar se zdi smiselno, tudi sam uporabim. Tako sem sam izvlekel sebe in veliko drugih. Zaradi varovanja osebnih podatkov ne morem navajati teh referenc, saj bi tudi ob spremenjenem imenu bila povezava do mene. Verjetno nimate časa za branje vseh teh knjig. Lahko pa vam na kratko povem bistvene poudarke iz knjig.

Če vas zanima več o tem, vas prosim, da se obrnete name: borisumek58@gmail.com ali 041 466 179. Resnično vam želim, da bi se počutili tako dobro kot je mogoče.

Rajši poskušam nekaj velikega in mi ne uspe, kot da bi poskušal narediti nič in mi uspe (Robert Schuller).

Prekinitev verige proizvajanja bolezni

Pogojno je veliko nenalezljivih kroničnih bolezni, ki jih povzroča tiho vnetje, preprečljivih. Večkrat se z Živo pogovarjava, kako in če bo zdravstveni sistem prenesel skrb za takšen porast teh bolezni. Seveda na nekatere vplive iz okolja lahko vplivamo samo vsi skupaj – onesnaženost zraka, vode in prsti, klimatske spremembe. Na nekatere negativne vplive iz okolja pa lahko vplivamo kot posamezniki. Se pa vsak sam odloči za preprečevanje; strupi iz okolja žal ne »bolijo« takoj. Kronične nenalezljive bolezni se ne pojavijo takoj, ko pojem vrečko čipsa. Včasih za strupe niti ne vemo: dr Servain-Schreiber je za svojega raka krivil to, da se je kot otrok igral v bližini polj, ki so jih več kot dvajsetkrat škropili s pesticidi. M. Walker v knjigi opisuje kakšne bolezni nastanejo zaradi pomanjkanja spanja (rak, demenca). Veliko avtorjev v svojih knjigah (gl. Zanimivosti iz knjig) navaja dokaze za nastanek bolezni zaradi vplivov iz okolja.

Vizitka podjetja
Posredništvo Boris Umek sp
dav.številka 62338153
TRR SI 56 0400 1005 0313 307
kontakt
041 466 179
borisumek58@gmail.com
povezave