041 466 179
borisumek58@gmail.com
Do dolgotrajnih učinkov s programom HealthPointe
September 2022

Ob zaključku ciklusa programa so se v avgustovski skupini vsi odločili za nadaljevanje. Na začetku so bili skeptični. Veliko od njih je že poskušalo izgubiti telesno težo, pa se je vedno vrnila ali celo presegla prvotno. Ena od prednosti HealthPointa je zahteva, da nikoli nisi lačen, sprva je priporočenih več beljakovinskih prigrizkov, prav tako je v obrokih priporočeno več beljakovin. V programu so udeleženci našli še druge dobre učinke: več energije, manj »megle« v glavi, manj bolečin v sklepih in mišicah, boljše splošno počutje, boljše spanje in – zelo zanimivo – izboljševanje odnosov v svojih okoljih. Kar je morda najbolj pomembno, spremenili so odnos do sebe in svojega telesa. Izboljševala se jim je samozavest, prevzeli so odgovornost za svoje zdravje in počutje.

Seveda bi bilo zelo narobe pričakovati, da se telo po enem mesecu navadi na novo izhodiščno točko. Zato je HealthPointe dolgoročni program, kjer je posebno pomembna priprava na začetek izvajanja programa. Iz shrambe in hladilnika in nakupovalnih seznamov je treba odstraniti predelano hrano. Priprava lahko traja precej časa, odvisno od posameznika, njegovih navad in odločitev.

(Avgust 2022)

Ob delu s skupinami, vključenimi v program HealthPointe, sem med drugim ugotovil, da večina ljudi občasno pozablja, da se prehranjujemo zaradi potrebe po energiji in da naše telo vzdržujemo v optimalnem stanju, bolj se osredotoča na okuse in užitke. Okusi, arome, barve, dodatki, ki so umetnega porekla, pa nam hočejo pričarati drugačen pogled na hrano.

Udeleženci sami ugotavljajo, da ima opuščanje enega od področij programa (hrana, spanje, telesna aktivnost, socialne povezave in umirjanje duha) za posledico manjšo učinkovitost. V pogovoru v skupini veliko lažje ugotavljajo, kje so morda malo popustili. Izmenjava izkušenj – recimo za pripravo vmesnih obrokov – je tudi zelo dobrodošla, povezuje posameznike v skupino. Veselijo se svojih dosežkov in dosežkov drugih ter se zabavajo, ko mora kdo iz skupine kupiti manjšo številko obleke.

(Marec 2022) Svetovna pandemija debelosti se je od leta 1980 do 2008 skoraj PODVOJILA. Na podlagi ocen držav evropske regije SZO za leto 2008 je več kot 60% moških in žensk imelo prekomerno telesno težo, okoli 23% žensk in 20% moških pa je bilo močno predebelih. Glede na zadnje ocene ima v državah Evropske unije 30-70% odraslih prekomerno težo, 10-30% odraslih pa je močno predebelih (www.euro.who.int/en/health-topics/noncommunicable-diseases/obesity/data-and-statistics)

Študije so pokazale, da je slaba prehrana za zdravje bolj škodljiva kot kajenje, zloraba prepovedanih substanc in alkoholizem. Ljudje iščejo učinkovite načine za trajno izgubo teže brez izgube mišic; želijo si tudi, da ob tem ne bi bili lačni, ampak da bi bilo zabavno.

Tistim, ki gredo na razne diete, ne spodleti zaradi pomanjkanja volje, spodleti jim običajno zaradi napadov lakote; po končani dieti se jim velikokrat izgubljena teža povrne ali celo še poveča.

Program HEALTHPOINTE vas nauči jesti tako hrano in na tak način, da niste lačni ter da zaželeno težo zadržite dolgo časa. Dober stranski učinek je pridobitev več mišične mase in dobro počutje. Strokovnjaki, ki so pripravili program, svetujejo, da se pred začetkom posvetujete s svojim zdravnikom.

Vse poteka brez trikov, brez zdravil, gre samo za pravilno prehranjevanje v rednih obrokih, veliko je tudi prigrizkov.

Sam program je bil pred začetkom uporabe 30 let klinično testiran in spremljan na več kot 50000 ljudeh, po svetu ga trenutno izvaja več deset tisoč ljudi; večina je zadovoljna z rezultati. Nič pa se ne zgodi samo od sebe: treba je spremeniti prehrano in vložiti delo.

Cilj samega programa ni samo zmanjševanje telesne teže, ampak ima za namen spremembo neustreznih prehranskih navad, dvig splošnega dobrega počutja in zdravja, boljše spanje in boljše gibalne sposobnosti.

Če ste zainteresirani preskusiti HEALTHPOINTE ali zase ali za svoje bližnje, vas prosim, da se obrnete name: borisumek58@gmail.com ali 041 466 179. Resnično vam želim, da bi se počutili tako dobro kot je mogoče.

Vizitka podjetja
Posredništvo Boris Umek sp
dav.številka 62338153
TRR SI 56 0400 1005 0313 307
kontakt
041 466 179
borisumek58@gmail.com
povezave